Avasime Viljandis kontori, et olla metsaomanikele lähemal ja kättesaadavam

MTÜ Ühinenud Metsaomanikud kutsub meie Viljandi (Lossi 22 II korrus) uues kontoris külastama näitust Pärandkultuur metsas.

Näituse koostaja on Jürgen Kusmin, pärandkultuuri kaardistamise töörühma liige. Ta kirjeldab näitust nii, Pärandkultuur on inimtegevuse jäljed maastikus. Looduses ringi liikudes võib märgata vanu kiviaedu, talu­asemeid ja palju muud inimtekkelist, mille kasutusotstarve võib esmapilgul ka arusaamatuks jääda. Ometi on nende kõigi rajamisel olnud kindel eesmärk ja igaühel oma lugu jutustada, kui me vaid oskaks kuulata või selliseid märke üldse tähele panna. Pärandkultuur on osa meie elamise ja tegutsemise viisist ehk kultuurist üldisemalt.

Rändnäituse eesmärk on tutvustada erinevaid pärandkultuuri objektitüüpe ning anda vihjeid nende täpsemaks uurimiseks, hooldamiseks ning eksponeeri­miseks. Pärandkultuuri objektidele ei laiene riiklik kaitse, seepärast on nende hoid maaomanike endi kätes ja oma maal asuvaid kultuuriväärtusi oskab säilitada vaid teadlik omanik.

Pärandkultuur lisab maaomandile väärtust ja omanikule väärikust!

Uuest kontorist

Kui senini  Viljandimaal võimalik saada metsanduslikku konsultatsiooni  Suure-Jaani valla (uue nimega Põhja-Sakala vald) vallamajas, siis nüüd pakume metsaomanikele võimalust Viljandi kontor on avatud iga teisipäev ja reede kell 9-16.00, muul ajal kokkuleppeliselt. Suure-Jaanis jääb vastuvõtt endiselt toimima iga teisipäev kell 9-12.00.

Juhatuse esimehe Kadri-Aija Viigi sõnul kuulub Viljandimaa piirkonnast metsaühistusse Ühinenud Metsaomanikud MTÜ märkimisväärne arv metsaomanikke. Ehkki väga palju suhtlemist on telefoni ja maili teel ei saa alahinnata vahetut kontakti.

Eriti oluline on see esmase nõuande küsimise korral kuna kõiki küsimusi ei oska ja ei saa kirja panna. Seega on Viljandis kontori avamine mõistlik samm, mis võimaldab pakkuda kvaliteetsemat teenust olles lihtsamini kättesaadav erametsaomanikele.

ÜMO Viljandi kontoris on eelmise aasta lõpust tööl projektijuht Marge Marjak. Marge on õppinud sekretäri ja personalitööd. Seos metsaga on tal juba gümnaasiumi loodusklassist ja olles 13 aastat aktiivne jahimees.

Metsaühistul Ühinenud Metsaomanikud MTÜ on kontorid ja/või vastuvõtukohad  Pärnus, Otepääl, Laatres, Suure-Jaanis ja Viljandis. Nii peaks meid lihtsalt leidma  iga metsaomanik.

Eelmisel aastal sai Metsaühistu viie aastaseks ja meie liikmeskond on kasvanud üle 700 liikme. Meie eesmärk on olla metsaomanikele võimalikult lähedal ja kättesaadav ning aidata erametsaomanikel majandada oma metsa targalt.

Nii hea, et mõni organisatsioon tuleb ka maainimesele lähemale ütles metsaomanik Villu. Nüüd on „jalavaeva“ hulga vähem ja saab vajalikud asjad Viljandis ära ajada.

Täiendav informatsioon

Kadri-Aija Viik

5167650

Marge Marjak

53426182

Scroll to Top